Sunday, March 27, 2011

Bestnyer Cinta Zaman Sekolah..Edisi Tahap 1

Assalamualaikum:)

di petang petang hujung minggu ni tiba2 aku teringat cinta zaman sekolah aku dulu..actually aku tak pernah bercinta pon waktu kat sekolah tapi aku rasa ada kenangan manis lak bila teringat pasal dolu dolu nih..
maklumlah...sekarang ni hidup dah complicated..nak fikir pasal calon suami bagai..huhuhu kan best kalau hidup still macam budak sekolah yang tak payah fikir benda benda serius gini..kan..kan..kan(*_*)...




dari tadika lagi aku dah biasa get the crowd...maksudnya ada ramai peminat lah..(ini bukan statement perahsan hokey!heee:P)..waktu hari pertama kat tadika..dah ade gosip..huahuahua..padahal aku pun tak tau apa benda gosip tu..yang aku tau ada sorang dak laki bernama Amir(bukan nama sebenar)cakap dia suka dekat aku..just waktu tu aku pun tak faham and tesengih sengih..hihi

then kami masuk sekolah rendah sama sama..dia siap reserve tempat duduk depan dia untuk aku lagi tu..giler sweeett budak tuh..haha..yang paling aku rasa macam best sungguh bila dia bagi tau semua budak lelaki dalam kelas aku yang dia suka dekat aku..haha..memang banyak tengok drama la kot kecik2 da jiwang,romantik bla bla bla..hahahaha

tapi waktu darjah 3 dia kena pindah sekolah..tapi aku tak la rasa sedih pun n tetap menjalani kehidupan aku sebagai kanak kanak yang sihat:P..maybe sebab aku memang betul betul budak yang tak paham apa erti cinta..kuang kuang kuang..

itu cita pasal Amir..sekarang nak cerita pasal Iwan(bukan nama sebenar) pulak..
budak ni aku pun tak kenal dia sebenarnya(senior aku sbb tua setahun..hihi) tapi setiap kali geng dia lalu mesti nak sebut nama dia depan kelas..dan aku still tak perasan apa apa pun..(aku kan tak suke perasan..haha)..Iwan ni pun memang sweet giler lah..tujukan lagu untuk aku..bagi kad..bagi surat..bagi ayat ayat power..(tah ayat filem mane la die cilok kan:P)




bila fikir balik..kalau aku tengok budak sekolah rendah bercinta zaman sekarang ni mesti aku tentang habis habisan..
haruslah tentang sebab budak hingusan kalau bercinta pun tak kemana..kejar ilmu tu dulu..then berkawan je dengan semua and tak payah nak cintan cintun...T_T
kalau aku jumpa budak sekolah laki yang mengayat ke buat buat sweet ke mesti aku dah luku kepala dia!ahakz:P

but seriously..i miss that moment..waktu tu aku rasa oh my god!he's so sweet..will u marry me???toink!(kena ketuk dengan kakak aku..haha)
but now..aku rasa..oh..banyaknye budak budak terima pengaruh dari tv..kalau tak..mana la diorang belajar cakap ayat cenggitu..ye dak..ish3...

2 comments:

deqsu said...

best2....ble siri 2 plak??hehe

YAtiE AlsAiD said...

hehehe...akn disambung..skng keje stiap hari..susah nk bkak tenet slalu..huhu
thanxz!!!