Saturday, February 27, 2010

perkara2 yang tidak boleh di bincang dengan boyfriend korang..



fulamak..kali ni saya nak bg tips pulak..sure korang fikir saya ni jiwangs..(salah!!i dun like it:P..hehe) yelah..bukan senang nak bina hubungan yg bahagia..byk yg korang mesti buat.termasuk dlm apa yg harus dan tidak harus diciterkan kat pasangan korang.n kalau nak cerita semua yg di bawah ni jugak..(depends la bf korang tu macam mana orgnya..hehe) lastly ia akan menyusahkan diri korang..huhuhu tapi ini cuma setakat apa yg saya tau..:P
korang baca sendiri kat bawah ni:

1.jgn cerita tentang lelaki lain yg dalam diam-diam mencintai korang..(tapi best jugak kalau dia rasa terancam mesti lps tu dia sayang korang lebih!!hehe:P)

2.jgn ckp yg korang membenci ibu, kakak or family dia.mmg lelaki pantang..(amaran keras!!jgn buat!!)

3.bercerai or berpisah.memang satu perkataan yg lelaki tak boleh dengar..nanti dia terfikir n tercakap padan muka korang.(elokla dhindarkan yek!!)

4.jgn jugak cerita tentang keburukan kawan baik lelaki tu..kawan tu penting bagi mereka.(sanggup tinggal awek kalau nak tgk bola dgn kawan2 dia..huhu)

5.jgn buat dia patah semangat terhadap pekerjaan yg dia lakukan..sebaliknya cubalah bantu..bg semangat pun jadila..hehe

6.cerita tentang kecurangan yg korang buat belakang lelaki tu(pandai buat pandai la simpan..)

7.jgn membanding bandingkan dia dulu dgn sekarang,lagi lagi pulak pasal kegagahan or keberanian dia ..buruk padahnye..(contohnye..dulu awak pemain bola sepak sekolah, tapi sekarang lari sikit pun da temengah mengah..)

8.kalau pendapatan korang melebihi pendapatan dia,jgn la nak diperbesarkan hal tu akan menyinggung perasaan dia.(saya pun kurang pasti sbb blm ada pendapatan lagi..ngehngeh:P)

9.bile jumpa dgn teman lelaki lama,takpayah la terlalu teruja dan takpayah la diceritakan perasaan tu kat dia.hal yg lepas biarkan blalu..huhu

Ok..ini sahaja tips utk korang..boleh pakai x??hehe tp tips ni adalah study saya tentang manusia bernama lelaki n pengalaman sendiri..xpe..pasni citer pasal pompuan plak..hehe

Hahaha..harap2 sape2 yang baca apa yang saya tulis ni akan dpt jaga boyfriend dia baik2..tapi sebenarnya lelaki pun boleh tukar ayat2 saya ni n jgn la ckp benda2 ni kt galfriend korang taw!!hehehe

Sebenarnya saya memang suka menulis dari dulu lagi..asal jumpa kertas nak tulis,nak bebel,nk conteng tp mulut x pulak..nampak mcm pendiam,pemalu..(cewah!!innocent n perasan..hehe)

"DREAM MAKES ALL THINGS POSSIBLE, HOPE MAKE ALL THINGS WORK, LOVE MAKE ALL THINGS BEAUTIFUL, SMILE MAKE ALL ABOVE WORK POSSIBLE" :)

3 comments:

Anonymous said...

So nice article...:-)

luna_e said...

baik hang tukaq layout ni....xfriendly reader la...shoutmix box hg kecik, mane p nuffnang hang...??? advertlet tu plak..mcm gangguan je...xelok la, tukaq la

YAtiE HayAti said...

tukaq layout cmne???boh gambaq pe?