Friday, April 9, 2010

desa tercinta



Sejak saya jadi penulis blog xpernah lagi rasanya balik kampong..dah berapa purnama x menziarah my parent..so..the last four days I went back to my kampong!hehehe

Burung yang berkicauan
Air mengalir tenang
Sejuk mata memandang
Damai mempesonakan

Padi melambai-lambai
Gadis di tepi bendang
Walau panas membahang
Tetap manis tersenyum riang


Aktiviti di kampong???

>>>>>tengok tv..(Tanya je cerita ape semua saya layan:P)

>>>>>menguruskan hal ehwal rumahtangga(buat kerja rumah la tu..yg ringan ringan SHJ..kuang3:P)

>>>>>chat chat with my parent..(sudah semestinya..)

>>>>>shop till you drop..hehehe:P

Nanti cuti panjang barulah buat aktiviti menarik lagi berfaedah..kalau cuti 3 hari je macam x cuti pulak rasa..huhu

THIS IS MY VILLAGE..

















Awan pon masuk kategori awan di desaku..hihihi

Bukan semua orang akan mengaku dia asal dari kampong tapi saya tetap bangga tinggal di sebuah kampong although I want to be a SUCCESSFUL CAREER WOMAN who will probably choose to live in the city but I will never forget my village..this is where I was born, where I received my first education..where I meet my cinta monyet..hehe(sape tah..)

kartunis lat pun buat kartun kampong boy pe..hehe..tapi ada sesetengah orang nak berlagak macam orang bandar walaupun asal kampong..kalau nak bergaya tu takpelah(I pun..hehe) asalkan jangan lupa asal usul sendiri sudah..bak kata adnan sempit..macam x pernah makan sambal belacan depan tv..hehehe:p

5 comments:

luna_e said...

uik...lawanye kampungku..er..excuse me, hang sejak bila ade camera atau hang pakai kamera henpon ajekah?????

luna_e said...

uik...lawanye kampungku..er..excuse me, hang sejak bila ade camera atau hang pakai kamera henpon ajekah?????

YAtiE HayAti said...

sejak azali lagi ada camera..hehe
jawapan akan ditangguhkan sehingga 1 mei bley x?hehe

irsyad manis said...

nice view u r village.. i hope i have so...

YAtiE AlsAiD said...

u dun hv village?come to my village if u want to..:)
kedatangan anda dialu alukan..ngee**