Saturday, February 26, 2011

Buku Terakhir aku baca..Errr...

Assalamualaikum...:)

Errr..rase dah lame x baca buku..
eh silap...dah lame x membaca ape ape pon..suratkhabar ke..majalah ke..buku ke..novel??tak minat..ok!
bile ingat ingat balik..dari zaman aku belajar kat UUM pon aku jarang membaca..asik baca buku untuk aku exam je..thatz all..tu pon punye malas bace..sebab bile baca jadi rajin tido:P

jadi dengan tetibenye aku rase nak flash back balik buku ape yang aku pernah bace selame nih...

the Best Ever...buku yang paling terbaik pernah aku bace.."LA TAhZAN-Don't Be Sad"
memang sangat terbaik..terbaik lah..sampai tak dapat nak gambarkan..aku sangat suke!
buku yang banyak bagi inspirasi untuk kita teruskan hidup dengan rasa bersyukur..rasa bersemangat..humble..bla..bla..bla(semua perasaan baik la..hii~)



sebelum tu plak..aku ade pernah beli buku "Harry Potter And The Order Of The Phoenix" dari sorang kawan aku nih..(tolong kawan punye pasal dowh..)..tapi aku tak pernah bace pon..waktu beli semangat nak bace tak hengat+kawan aku yang merangkap seorang bookseller tu memang berjaya pujuk aku beli...then sekarang ni buku tu pon dah hilang tah ke mana sebelum aku baca..(yang pasti dalam rumah aku jugak..hihi)




so sekarang ni..aku rase nak membace balik..even penat balik kerja sekali pon..aku mesti baca something yang bermanfaat..yeahhh!!!

so..nak bace buku ape ek?
hermmm...nak bukak mukasurat pertama pon tak dak desire utk continue baca..(men game laju jew:P)

baca novel..aku x suke..semuanya fantasi beb..cinta palsu..huu...(sori le pada penggemar novel sekalian..hee~)

baca buku motivasi..kenkadang je rajin..tapi bape banyak kali baca pon aku tetap aku..hahaha!


ade orang suggest aku baca novel "Sweet Sour by NAsz"...novel melayu..sebab aku tak suke baca novel merepek repek kejiwangannya..so orang kate novel ni sangat sweet and boleh buat orang senyum tak abes abes...*hihihi*..bila google pon macam sweet sweet je kisahnye..bahasa sempoi gitu..haha!(bape banyak aku sebut perkataan sweet daa:P)
takpe..nanti aku try ok..:)



ade jugak yang suggest novel "Confession Of A Shopaholic by Sophie Kinsella"..walaopon aku bukan seorang yang terlalu gile shopping..(skit skit je:P)..at least aku dah tengok filem die and enjoy so maybe it's worth it bile aku baca sekali kan..hee..




-tapi instinct aku mengatakan yang aku takkan baca hape pon hari ini, esok dan lusa dan tulat-hahaha!sebab buku dan aku memang sangat terpisah..kuang...kuang..kuang..

5 comments:

Aku Bernuansa Pakai HATI said...

dah khatam baca harry potter ngan jgn bersdih. baca byk kali pun tak jemu. best.

YAtiE AlsAiD said...

yepp..
betui sesangat tu..
best sangat:)

AiDa AzRyN said...

wah.. buku harry potter. nak pinjam boleh?

YAtiE AlsAiD said...

boleh je...tapi dah xtaw kt ne lokasi buku tuh..hahaha

Who is Luna? said...

sedih betul bace entry..ade gak masyarakat tak prihatin membaca dalam dunia ni rupa-rupanya..abah saya pon seorang yang rajin membaca yak ni membaca surat habaq ngehehehehehe