Saturday, March 20, 2010

Women is like apple..



Wanita ibarat epal..(buah lain pun boleh jugak ni..hehe)

Epal yang tidak berkualiti amat mudah diperolehi kerana ia berguguran di tanah..

Tetapi epal yang sukar diperolehi adalah epal yang yang berada di puncak..

Susah dipetik sukar digapai..

Kadang kadang epal itu risau kerana dirinya belum dipetik..

Lantas ia merendahkan dirinya dan menggugurkan diri menyembah tanah namun tak siapa yang mengutipnya..

Malah hari demi hari isi epal menjadi busuk dan hanya menjadi hidangan si ulat ulat..

Sedangkan sebelum ini ia diletakkan sebegitu tinggi..

Kerana ditakdirkan ALLAH supaya tak ada sesiapa yang memetiknya melainkan hanya pemuda yang benar benar ikhlas memilikinya..

Mungkin bukan di dunia tapi di akhirat..

Asalkan CINTA SUCI DIIRINGI CINTA ILAHI..


Heheheheheehheehehe…suke..suke!!!



Sebab suke la saya post kat korang..hehehe

Kenapa suka???

- betapa tingginya martabat seorang wanita..
-kedudukan wanita itu sangat mulia..




Tapi wanita wanita zaman sekarang..masyaALLAH..ish3..huhuhu..lebih senang merendahkan diri mereka untuk digapai..jadi hidangan ulat..eiiiii..geli.geli!!:P
Bila diri dah rendah(low class)..maksiat pun berleluasa..jadilah kes kes Wanita zaman sekarang yang suka buang bayi…nauzubillahiminzaalik..tandanya kiamat sudah hampir tiba..(bertaubatlah segera..huhu)


Daripada Ibnu Mas’ud RA, beliau bertanya kepada Rasulullah SAW : Apakah dosa yang paling besar? Baginda SA menjawab : Sekiranya kamu menjadikan tuhan yang setanding dengan Allah, sedangkan Dialah yang mencipta kamu. Aku bertanya lagi : Kemudian dosa apa? Baginda SAW menjawab : Sekiranya kamu membunuh anak kamu kerana takut dia berkongsi makanan bersama kamu (kemiskinan). Aku bertanya lagi : Kemudian? Baginda SAW menjawab : Sekiranya kamu berzina dengan jiran kamu.






sedangkan mereka ni x sedar ke yang bayi tu anugerah tuhan yang sangat berharga..sangat istimewa.. sangat comel….!!(saya pantang nampak baby rasa saaaayaaaaaang sangat..rasa nak peluk..baby melayu ke cina ke india ke omputeh ke negro ke sume comel..hehe!!)..

women is like apple..or women is like laptop jenama apple??alah membeli menang memakai..berbaloi baloi..hehe

ok..have to go..

wanna eat my tom yam..i m starving..yeyeh..:P
salam..

3 comments:

luna_e said...

like an apple la...

Kariberapi said...

sme2 lah kita mengekalkan darjat wanita...bukan menjatuhkan maruah wanita....

nice article....

YAtiE HayAti said...

angah>>> hehehe..thanxz miss luna..
kari>>> :)thanxz for your comment..